Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

ROBOTS: Un viatge de la ficció a la realitat


Alguns experts auguren que evolucionem cap a un nou paradigma social, on l'era de la informació es fusionarà amb l'era de la robòtica, i que això impulsarà un nou ordre socioeconòmic i tecnològic en què els humans durem a terme nombroses activitats amb l'ajuda de robots no només en l'àmbit industrial, sinó també en el social. Aquest robots són coneguts com a robots ubics i de servei. Ubics per la possibilitat que els trobem al nostre voltant (a casa, al carrer, dins d'edificis), i de servei per la possibilitat que els robots ens ajudin a millorar la nostra qualitat de vida i duguin a terme tasques no repetitives amb l'habilitat de resoldre situacions quotidianes i/o complexes que fins aleshores eren exclusivament feina dels humans.

Els avanços tecnològics i la disminució progressiva dels costos faciliten l'acostament a la robòtica fins al punt que en un futur molt proper es pot convertir en l'oci d'una societat que ja està acostumada a la tecnologia dels videojocs.
Avui dia, la innovació en intel•ligència artificial o en enginyeria genètica obre un ventall de possibilitats que la imaginació dels autors de ciència-ficció ha plasmat en moltes ocasions, senyal que el món científic avança en una direcció que diverses disciplines artístiques ja havien anunciat anteriorment. Conceptes com ara la biorobòtica, la nanorobòtica, la roboètica, la robòtica social, els exosquelets o les pròtesis biòniques apareixen sovint als mitjans de comunicació.