Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

De la Lucy a l'home dels gels. Els orígens de l'èsser humà

Aquesta exposició pretén donar a conèixer –d’una manera molt lúdica i entenedora–, com es va produir l'evolució de la Vida des dels seus primers estadis fins a l’arribada de la nostra espècie, dedicant-hi especial atenció a explicar el procés d’hominització, és a dir, com, on i quan ens ferem humans.

La mostra consta de tres blocs principals:

* La Vida a les fosques:
o Contingut de conceptes: pinzellada sobre els esdeveniments més importants que han succeït, des del moment en que es va formar el nostre planeta fins a l'aparició dels primats (4.500 m.a. – 70 m.a.).
o Forma de presentació: plafons disposats en forma de túnel; dues parets paral·leles cobertes per una lona negra per aconseguir que l’espai quedi completament fosc. En una paret s’explicarà l’evolució geològica de la Terra i a l’altra, l’evolució de la Vida.

* Els primats van a l'escola.... de la Vida
o Contingut de conceptes: espai on es planteja el per què som primats, quins altres membres formen part d’ aquesta gran família, la importància que té l’ aprenentatge en el comportament dels primats, i tot un seguit de curiositats (70 m.a. – 5 m.a.).
o Forma de presentació: plafons en forma de semi-cercle que mostren una sel·lecció fotogràfica de primats d'arreu del món.

* ... i ens ferem humans
o Contingut de conceptes: espai on s’explica molt breument tot el procés d'hominització, des del moment en que ens vam separar dels ximpanzés fins l’arribada i colonització de la nostra espècie, els Homo sapiens sapiens, als cinc continents (5 m.a. – 40.000 anys)
o Forma de presentació: plafons que combinen continguts científics amb propostes interactives.